Kultni komad "Borilački klub" i na daskama koje život znače

Kultni film, koji je za kratko vreme proglašen jednim od najboljih filmskih ostvarenja svih vremena, bio je pokretački motiv za kreiranje predstave.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Predstava je rađena po motivima istoimenog romana Čaka Palahnjuka i povezuje njegove neverovatne priče sa današnjim odrastanjem mladih ljudi.

Radnja komada smeštena je na naše podneblje i prilagođena je današnjim tinejdžerima. Srednjoškolac koji je u šestoj godini usvojen ostaje bez roditelja, koji su mu ostavili veliko nasledstvo. Očajan i sam, upada u problem s nesanicom i počinje da posećuje grupe za podršku obolelima od raka. Tu upoznaje Marlu Singer, štićenicu doma za nezbrinutu decu, još jednu lažnu osobu na pomenutim grupama, koja, opterećena smrću želi izbliza da posmatra poslednje dane života svojih vršnjaka.

Međutim, kada se bude povezao sa Tajlerom Dardenom, srednjoškolac biva uvučen u podzemne borilačke klubove, koji će za kratko vreme preuzeti primat u društvu i postati glavni uzroci nasilja na fudbalskim utakmicama, političkim protestima i drugim vandalskim akcijama. Pritisnut Tajlerovim uticajem i ophrvan borbom za samokontrolu i očuvanje svoje ličnosti, ovaj srednjoškolac podleže pritisku i uništava svoje kompletno okruženje i sopstveni život.

Pozorišna predstava "Borilački klub" producirana je na moderan način i prilagođena uzrastu tinejdžera od 15 i više godina. Dinamična je i brza, puna scenskih i svetlosnih efekata i na poseban način komunicira sa publikom.

Profesionalnu autorsku ekipu čine Nenad Radović, dramaturg i reditelj predstave, Nenad Stojmenović, glumac i majstor scenskih borbi, koreograf Dragana Šujak, kostimograf Marija Tavčar i kompozitori Ljubica Damčević i Katarina Ranković.

Na repertoaru je u ponedeljak 13. maja sa početkom u 20 časova u sali “Amerikana” u Domu omladine.

Pozorište

Kostjukov: "Labudovo jezero" je baletski praznik

Nova koreografska verzija baleta Petra Iljiča Čajkovskog "Labudovo jezero", prema Marijusu Petipu i Lavu Ivanovu, a u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, biće premijerno izvedena 2. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, najavljeno je danas na konferenciji za medije u nacionalnom teatru.

Pozorište petak 31.05. 14:21 Komentara: 3

Getsimanski vrt premijerno u Ateljeu 212

Dramski komad Getsimanski vrt (Gethsemane), britanskog pisca Dejvida Hera, politička je drama koja se bavi problemima zataškavanja privatnih skandala porodice ministarke unutrašnjih poslova, koja je svojim delovanjem poznata kao predstavnica politike proterivanja migranata iz Velike Britanije.

Pozorište četvrtak 23.05. 14:53 Komentara: 0

Gorici Popović uručena nagrada "Žanka Stokić"

Gorici Popović uručena je danas nagrada "Žanka Stokić" na svečanosti u Narodnom pozorištu. Popović je laureat priznanja koje nosi ime slavne srpske glumice Žanke Stokić, a koje već 17 godina zajednički dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija Večernje novosti i Grad Požarevac.

Pozorište nedelja 19.05. 16:15 Komentara: 3
strana 1 od 12 idi na stranu