Mila Dragičević završava svoju igračku karijeru nastupom u spektaklu "Kraljica Margo"

Primabalerina Mila Dragičević u utorak 7.maja nastupom u baletskom spektaklu "Kraljica Margo" u naslovnoj roli završava igračku karijeru.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Geribody/Depositphotos.com
Foto: Geribody/Depositphotos.com

Ovaj balet na muziku Gorana Bregovića preko 12 godina se izvodi na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u koreografiji Krunislava Simića. Dirigent Vesna Šouc. Predstava počinje u 19.30 časova.

U ovoj predstavi pojavljuje se više od 200 učesnika, a glavne uloge tumače primabalerina Mila Dragičević (Kraljica Margo) i Milan Rus (La Mola).

U predstavi učestvuju celokupni ansambl Baleta, Orkestar i Hor Narodnog pozorišta i ansambl "Renesans". Balet u dva čina, libreto prema romanu Aleksandra Dime Sina napisao Boško Milin. Scenograf je Boris Maksimović, a kostime je osmislila Božana Jovanović.

Svetska premijera bila je 1. decembra 2005. godine.

Kraljica Margo je stvarna istorijska ličnost koja nije prestala da intrigira razne umetnike koji su u njenom liku pronašli izvor inspiracije. Aleksandar Dima otac napisao je 1845. godine knjigu koja nosi njeno ime i koja je doživela nekoliko ekranizacija. Intrigantna priča o ljubavi, verskom sukobu i krvoproliću koje istorija pamti kao Vartolomejsku noć.

strana 1 od 13 idi na stranu