Ljubomir Bandović i Rada Đuričin laureati 36. Nušićevih dana

Pozorišni festival "Nušićevi dani", 36. po redu, koji se ove godine održavao pod sloganom "Nušić naš, evropski i svetski" završen je sinoć izvođenjem kabarea "Dobri čovek".

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 24.04.2019.

10:18

Ljubomir Bandović i Rada Đuričin laureati 36. Nušićevih dana
Foto: carlosphotos/depositphotos.com

Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike pripala je predstavi "Noćna straža" prema tekstu Fedora Šilija, u izvođenju pozorišta "Atelje 212", a u režiji Borisa Liješevića.

Sa ocenom 4,80 ta predstava je nadmašila ostala ostvarenja koje je publika imala prilike da prati i vrednuje u okviru festivalskog programa.

Ljubomir Bandović je dobitnik nagrade "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu, za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi "Balkanski špijun" Narodnog pozorišta u Beogradu, po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru dobila je dramska umetnica Rada Đuričin.

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru radio je u sastavu Ljiljana Stjepanović, koja je bila predsednica žirija, Radmila Živković i Milan Mihailović.

Kabare koji je zatvorio festival inspirisan je "Listićima", koje je mladi Nušić pisao dok je u Požarevcu izdržavao kaznu kao autor pesme "Dva raba".

U kabareu koji je režirala Tamara Antonijević Spasić igraju Vesna Stanković, Ljiljana Blagojević i Branislav Tomašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: