Sutra počinje sa radom Obrenovačko pozorište

Premijerom predstave "Bez pogovora" po tekstu Harolda Pintera, u režiji Vide Ognjenović, sutra u Sportsko-kulturnom centru "Obrenovac" počinje sa radom "Obrenovačko pozorište".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot, Youtube
Foto: Screenshot, Youtube

Direktor Javnog preduzeća Sportsko-kulturni centar "Obrenovac" Ivan Jegorović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je otvaranje pozorišta velika stvar, ne samo za Obrenovac, nego i za Beograd i Srbiju.

"Ovaj teatar će biti mesto koje će omogućiti mladim glumcima da se afirmišu i steknu iskustvo uz starije kolege koje će igrati na našim daskama. Takođe, svi obrenovački diplomirani glumci će konačno imati svoju kuću gde će moći da rade i stvaraju, takoreći, u svom dvorištu", kazao je Jegorović.

Jegorović je naglasio da nije slučajno za otvaranje odabran komad "Bez pogovora" Harolda Pintera.

"On je poklonio našem narodu ovaj tekst, pre 20 godina, u vreme bombardovanja, kao čin solidarnosti", dodao je Jegorović.

Glavne uloge u predstavi tumače Ognjen Drenjanin i Predrag Damnjanović.

Damnjanović je istakao je da je dug put prethodio otvaranju pozorišta.

"Nakon višegodišnjih pokušaja da, mi, diplomirani glumci, u svom gradu, koji ima sve uslove da nam to i pruži, osnujemo Obrenovačko pozorište, dobili smo tu priliku zahvaljujući rukovodstvu SKC Obrenovac. Zaista, ovaj grad zaslužuje jedno ovakvo mesto, jer Obrenovac ima sjajnu pozorišnu publiku i nadamo se da će umeti da prepozna i nagradi aplauzima sve ono što radimo", rekao je Damnjanović.

Drenjanin je kazao da mu je neizmerno drago da, kao tek diplomirani mladi glumac, ima šansu da igra u svom gradu i dodao da je to velika obaveza koja ih tera da daju sve od sebe u narednim projektima.

strana 1 od 14 idi na stranu