Portal B92 deli karte za predstavu "Sprovod u Terezijenburgu"

Portal B92 deli 2x2 karte za predstavu "Sprovod u Terezijenburgu" koja se igra u subotu, 16. marta u 20 sati u Bitef teatru u Beogradu. Ukoliko želite da osvojite karte, pošaljite vaše podatke (ime, prezime i broj telefona) na mejl adresu lifestyle@b92.net, a mi ćemo nagraditi najbrže čitaoce.

Izvor: B92
Podeli
Foto: photochecker/depositphotos.com
Foto: photochecker/depositphotos.com

Predstava "Sprovod u Terezijenburgu", nastala prema istoimenoj priči Miroslava Krleže, evocira atmosferu Austrougarske pred njen krah i traga za odgovorima na pitanja: zašto pametniji popušta, a gluplji pobeđuje i vlada, nekad i sad, u našim krajevima izgleda uvek, i kako to da umetnička dela preživljavaju, i čak su predmet divljenja, dok se umetnici i naučnici ponižavaju i vređaju, mrtvi i živi sahranjuju?

U ovoj tragikomičnoj muzejskoj turi gledaoci će moći da se upoznaju sa artefaktima iz oblasti vojne i političke istorije našeg podneblja, ali i sa intrigantnim detaljima iz života kontroverzne Krležine junakinje i junaka. Osim toga, imaće priliku da iskuse život u velikoj zajednici naroda koja se raspada, učeći po koju reč na hrvatskom, mađarskom, nemačkom ili japanskom jeziku, kao i da uživaju u degustaciji srednjeevropskih vina i projektovanju sopstvenog životnog kreda i/ili zastave.

Predstava je nastala kao koprodukcija Bitef teatra i Pozorišta Dežo Kostolanji iz Subotice.

Uloge tumače Marija Bergam, Bojan Žirović, Boris Kučov i Gabor Mesaroš.

strana 1 od 14 idi na stranu