Dramaturg čuvenog kolektiva "Rimini protokol" gost Narodnog pozorišta

Imanuel Šiper, dramaturg na velikom broju projekata kolektiva Rimini protokol, biće gost Narodnog pozorišta u Beogradu. Ovaj kolektiv je u velikoj meri obeležio savremenu izvođačku scenu u Evropi, uvodeći nove strategije stvaranja i načine razumevanja izvođačke umetnosti.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2019.

11:53

Dramaturg čuvenog kolektiva

Šiper će u utorak, 26. februara u 20.30 časova na sceni Raša Plaović održati performativno predavanje Relacione dramaturgije i inscenirana postdemokratija u tetralogiji "Država 1-4".

Tokom predavanja publika će moći da se upozna sa praksom kolektiva Rimini protokol, kao i sa načinom rada na jednoj od njihovih najnovijih produkcija – tetralogiji predstava “Država 1-4” (2016-18).

Ovaj projekat se fokusira na postdemokratske fenomene kao što su globalna obaveštajna mreža, gradilišta i lobiranje, digitalizacija demokratije i preplitanje struktura globalnih kompanija i politike. Šiper će govoriti o specifičnom pristupu radu u savremenom pozorištu, pre svega u pogledu interakcije sa publikom – svaka od četiri predstave sa veoma jasnom političkom temom podrazumeva jedinstven način obraćanja, organizacije i vođenja publike kroz pozorišni događaj.
Foto: beno Tobler
Zainteresovani mogu preuzeti besplatne karte na blagajni Narodnog pozorišta u Beogradu. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku uz simultani prevod.

Imanuel Šiper će narednog dana (sreda 27. februar) održati radionicu "Relacione dramaturgije i strategije interaktivnosti" namenjenu profesionalcima iz oblasti izvođačkih umetnosti. Radionica će se baviti različitim dramaturgijama predstavljanja javnosti i mogućim oblicima interaktivnosti izvođačkog dela u savremenom kontekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: