Portal B92 deli karte za predstavu "Pijani" Ateljea 212

Obaveštavamo vas da je portal B92 najbržim čitaocima podelio 5x2 karte za predstavu "Pijani" koja se igra večeras od 20 časova na sceni Mira Trailović beogradskog Ateljea 212. Pratite nas i dalje, a mi ćemo vas uskoro obradovati novim poklonima.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

14:28

Portal B92 deli karte za predstavu
Foto: carlosphotos/depositphotos.com

U pitanju je najnovija drama jednog od trenutno najizvođenijih ruskih i evropskih savremenih dramskih pisaca Ivana Viripajeva. Smeštena je negde na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, gde je 14 likova (bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj savremenih tehnokrata i intelektualaca, plus jedna prostitutka), zbog različitih razloga i povoda, pijano. Međutim, to pijanstvo je samo maska, preko koje oni mogu da se osmele i kažu istine koje čak ni sami sebi ne smeju trezni da priznaju, istine koje otkrivaju koliko besmisleno, ništavno i podlo žive. U tom "kolektivnom monologu" neki od njih ipak dolaze do saznanja da na svetu postoji i nešto drugo, nešto zbog čega vredi živeti, a to su ljubav i nada.

"Pijani" sadrže u sebi opomenu i poziv svima nama da se više ne bojimo i da se konačno prepustimo životu – da prestanemo da se plašimo da volimo, da opraštamo, da menjamo sebe i svet oko sebe. "Pijani" su filozofska komedija o otkrivanju i samospoznaji. Nije onda slučajno što je moto ove drame pesma Omara Hajama "Rubaije".

Režiju predstave potpisuje Boris Liješević, a igraju: Marta Bjelica, Nebojša Ilić, Jelena Đokić, Isidora Minić, Bojan Žirović, Svetozar Cvetković / Marko Baćović, Dara Džokić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Stefan Vukić, Dejan Dedić, Branislav Trifunović, Strahinja Blažić i Jelena Petrović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: