Bard srpskog glumišta posle 25 godina ponovo na sceni nacionalnog teatra

Bard srpskog teatra Petar Božović naći će se u ulozi Ahmeda, u predstavi "Hasanaginica" Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2019.

13:27

Bard srpskog glumišta posle 25 godina ponovo na sceni nacionalnog teatra
Printscreen YouTube/MonteRoyalPictures

Ulogom Ahmeda Božović se posle 25 godina vraća u Narodno pozorište, gde je nekada bio prvak Drame. On će u predstavi "Hasanaginica" zameniti nedavno preminulog glumca Predraga Ejdusa.

Petar Božović je bio član Nacionalnog teatra od 1. septembra 1984. do 1. februara 1994. godine i odigrao je niz značajnih uloga.

Bio je "Apis" u istoimenoj predstavi Miodraga Ilića, u režiji Dejana Mijača, Zaratustra u lkomadu "Tako je govorio Zaratustra" Fridriha Ničea, u režiji Nadje Janjetović, Ferdinand u predstavi "Vojvotkinja od Malfija" Džona Vebstera, u režiji Ivane Vujić, Jalmara Ekdala u prestavi "Divlja patka" Henrika Ibzena, u režiji Nikole Jevtića...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: