Jubilej Ateljea 212: 50. izvođenje predstave "Pijani"

U nedelju 27. januara, sa početkom u 20 časova, na sceni "Mira Trailović" Ateljea 212, jubilarni 50. put biće izvedena predstave "Pijani", koju je po tekstu autora Ivana Viripajeva, režirao Boris Liješević.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

15:58

Jubilej Ateljea 212: 50. izvođenje predstave
Foto: Promo

Radnja ovog komada se odigrava negde na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, u kome je 14 likova (bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj savremenih tehnokrata i intelektualaca, plus jedna prostituka), iz različitih povoda - pijano.

Pijanstvo je samo maska, preko koje oni mogu da se osmele i kažu istine koje čak ni sami sebi ne smeju trezni da priznaju, istine koje otkrivaju koliko besmisleno, ništavno i podlo žive.

U tom "kolektivnom monologu" neki od njih ipak dolaze do saznanja, da na svetu postoji i nešto drugo, nešto zbog čega vredi živeti, a to su ljubav i nada.
Foto: Promo
U predstavi igra skoro čitav ansambl Ateljea 212: Dara Džokić, Svetozar Cvetković, Marko Baćović, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Nebojša Ilić, Isidora Minić, Branislav Trifunović, Jelena Petrović, Dejan Dedić, kao i mladi glumci: Marta Bjelica, Vuk Jovanović i Strahinja Blažić.

Autor scenografije je Aleksandar Denić, a kostima Maja Mirković.

Na međunarodnom pozorišnom festivalu "Sterijino pozorje" 2016. godine, "Pijani" su proglašeni za najbolju predstavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: