"Mama mia" po 100. put na Terazijama VIDEO

Mjuzikl "Mama mia" u Pozorištu na Terazijama u utorak 22. januara biće odigran stot put. Premijera predstave inspirisane muzikom grupe Aba izvedena je 27. marta 2015. godine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

13:00

Foto: Pozoristeterazije.com

To je bilo prvo izvođenje ovog mjuzikla u ovom delu sveta. Do sada je predstavu u izvođenju ansambla Pozorišta na Terazijama pogledalo oko 50.000 gledalaca.

Deo sjajne glumačke ekipe predstave, glumci Dušica Novaković i Žarko Stepanov, bili su gosti emisije Jutro Prve televizije.

Glumci kažu da je 100. izvođenje predstve "Mama mia" svakako vredan jubilej, ali da u njihovom pozorištu ima još jubileja vrednih pomena, kao što je predstva "Čikago" - odigrana 300 puta ili "Neki to vole vruće", koja se igra punih 25 godina.

Stepanov kaže da je "Mama mia" zahtevna predstava, za koju, na dan izvođena, probe često traju od jutra do ranih večernjih sati.

Dušica Novaković navodi da je glavna razlika između ove izvedbe predstave i drugih, kakve su brodvejska ili londonska, u tome što u njima neke uloge dobijaju profesionalni pevači i igrači, dok u našoj predstavi sve rade glumci.

A kako na terazijsku predstavu "Mama mia" reaguju oni koji su bili u prilici da je gledaju na Brodveju i Vest Endu pogledajte u snimku iz emisije Jutro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: