"Čekajući Godoa": Beketov apsurd je apsurd naše svakodnevice

Predstava "Čekajući Godoa“ je nastala iz ljubavi 2011. godine u Ateljeu 212. Posle praizvedbe na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, izvođena je u Domu omladine Pančevo, pozorištu Frascati u Amsterdamu, Ateljeu 212 i Domu omladine Beograd.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

10:09

Foto: Atelje 212, arhiva

Iako se Beket uglavnom doživljava kao ozbiljan mislilac, predstava Ateljea 212 se bazira na humoru i životnosti njegovog teksta. Beketov apsurd nije samo metafizički, to je apsurd naše svakodnevice.

Ovo je predstava o prijateljstvu i usamljenosti, o dominaciji i potčinjenosti, o narcizmu i ranjivosti ega, o dosadi i zabavi. Nadrealna, smela i uzvišeno smešna. Dok se pozorište i život poigravaju, samo jedna stvar je izvesna: mi čekamo Godoa da dođe.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: