Goran Marković predsednik žirija na "Danima komedije" u Jagodini

Reditelj Goran Marković izabran je za predsednika žirija 48. festivala "Dani komedije" koji će biti održan od 20. do 27. marta naredne godine u Jagodini, saopštili su danas organizatori te pozorišne manifestacije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

13:27

Goran Marković predsednik žirija na

Pored Markovića, u žiriju su i novinarka beogradskih "Večernjih novosti" Vukica Strugar i dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini Violeta Jovanović, kao predstavnica grada domaćina.

Žiri će odlučivati o nagradama "Ćuran" koje se dodeljuju za najbolja glumačka ostvarenja i režiju, a biće dodeljene i nagrade za scenografiju, kostimografiju, tekst, za epizodnu ulogu, kao i za najboljeg mladog glumca i glumicu.

Najbolja predstava po oceni stručnog žirija dobija nagradu "Mija Aleksić", a najsmešnija, po oceni publike, nagradu "Miodrag Petrović Čkalja".

Kako je ranije saopšteno, nagradu za životno delo i statuu "Zlatni ćuran" dobiće glumica Ljiljana Dragutinović.

U okviru priprema za 48. "Dane komedije", selektor festivala Nebojša Bradić odgledao je više od 30 predstava kandidata, a konačan repertoar biće utvrđen i saopšten polovinom januara 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: