"Generalna proba samoubistva" 200. put u Zvezdara teatru

Predstava "Generalna proba samoubistva'' pisca i reditelja Dušana Kovačevića 12. decembra slavi veliki jubilej, 200. izvođenje u Zvezdara teatru, najavili su iz ovog pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

13:29

Foto: Thinkstock/Ilustracija

Premijerno je odigrana istog datuma 2008. godine, pa tako ovom prilikom slavimo i 10 godina predstave, saopšteno je iz tog pozorišta. Glumačku ekipu čine Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đordjević i Dubravka Kovjanić.

Povodom jubileja, pisac i reditelj ovog komada, Dušan Kovačević je izjavio da je prošlo 10 godina od premijere Generalne probe samoubistva.

"Za ovih 10 godina odigrano je 200 predstava, sa velikim zadovoljstvom sjajnih glumaca i naših dragih gledalaca. Naslov bi danas mogao biti: Generalna proba života", rekao je Kovačević.

Predstava je osvojila više od deset nagrada na najprestižnijim pozorišnim festivalima. Neke od najznačajnijih su nagrada publike za najbolju predstavu na 19. Danima Zorana Radmilovića, nagrada za najbolji tekst na 6. Joakimfestu i statueta "Ćuran'' za najbolje glumačko ostvarenje koju je osvojio Branimir Brstina na 38. Danima komedije u Jagodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: