Ivan Jevtović: "Napravili smo izuzetnu predstavu"

Glumačku karijeru počeo je ulogom u predstavi "Romeo i Julija" još dok je bio student. Fakultet je završio kao najbolji u svojoj klasi. Svirao u bendu "Deca loših muzičara". Danas za sebe kaže da radi ono što najviše voli i što najbolje zna.

Izvor: B92
Podeli

Večeras će se glumac Ivan Jevtović prvi put pojaviti u predstavi "Stvaranje čoveka" Atelja 212, modernoj tragediji u čijem središtu se nalaze migrantska kriza i njene posledice. To je priča o dva brata Sirijca koji sreću različite ljude na svom putu.

A pre večerašnje premijere, Ivan Jevtović je bio gost emisije Jutro Prve televizije.

"Veoma je uzbudljivo. Mi smo nešto više od dva meseca radili na novom komadu veličanstvenog pisca Tijane Grumić, mlade autorke čiji su se komadi do sada igrali u Novom Sadu. Ovo je njen prvi komad koji se premijerno izvodi u Beogradu. To je uzbudljiv komad koji je morao ozbiljno da se otvori i da se nađe precizan rediteljski ključ kako bismo najefikasnije mogli da ispričamo tu priču", rekao je Jeftović.

U ulogama se, prema njegovim rečima, pojavljuje fantastična ekipa glumaca. Osim Jeftovića, uloge u predstavi tumače: Dragana Đukić, Miloš Rušitović, Slaven Došlo, Ivan Mihailović, Rade Nikolić i Nikola Zečević. Režiju potpisuje Ivona Šijaković.

"Juče smo definitivno otključali i postavili priču na najbolji mogući način. Bukvalno smo stvarali predstavu. Ušli smo u taj kolektivni čin na najbolji mogući način, da zaživimo kao jedno telo. Napravili smo predstavu koja je moderna tragedija. Radi se o jednoj izuzetnoj predstavi. Apsolutni verujem da će to biti kandidat za nagrade na mnogim svetskim pozorišnim festivalima", istakao Jeftović.

Kako je izgledao zajednički rad glumaca na predstavi, šta gledaoce očekuje u "novom" Nušiću i šta je novo u muzičkom delu karijere Ivana Jeftovića pogledajte u snimku iz emisije Jutro.

Pozorište

strana 1 od 18 idi na stranu