"Raslo mi je badem drvo" na sceni BDP

Predstava "Raslo mi je badem drvo" Živojina Pavlovića u režiji njegove ćerke Milene Pavlović Čučilović biće premijerno izvedena 29. novembra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, najavili su iz pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

12:36

Foto: Promo

Novela "Raslo mi je badem drvo" predstavlja žal za mirnim, veselim, bezbrižnim vremenima i građanskom, intelektualnom klasom koja izumire.

"Naša predstava govori o nostalgiji. Počinje sa umiranjem i rađanjem, kroz opraštanje. Nostalgija za detinjstvom, mladošću, prošlošću, boljim vremenima je naša tema.Tako, kroz komad, prateći razvojni put Blagoja, postajemo svesni prolaznosti života", ističe siže ove predstave rediteljka i kćerka velikog reditelja.
Foto: Promo
Uloge u predstavi tumače Aleksandar Alač, Stefan Radonjić, Tatjana Kecman, Nada Macanković, Maja Ranđić, Lako Nikolić. Živojin Žika Pavlović bio je reditelj i scenarista najzanimljivijeg filmskog pravca koji nam se desio, "crnog talasa", a takođe i pisac romana, pripovedaka, eseja i dnevničke proze, o čemu se manje zna u široj populaciji.

Prilikom predstavljanja svog rada glumačka ekipa složna je u doživljaju lepog druženja i kompaktne saradnje prilikom stvaranja, čak sa žalom što je proces pri kraju a premijera na pomolu, ali kako kažu, predstava tek onda dobija svoj novi život pa i različite forme otkrivanja i interakcije sa publikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: