Siniša Kovačević poštom vraća nagradu: "Ne treba im on, ne trebam ni ja"

Pisac Siniša Kovačević u svom maniru je odgovorio na "izmenu" repertoara Aleksinačkog pozorišnog festivala.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

15:55

Siniša Kovačević poštom vraća nagradu:
Foto: Thinkstock

"Pre nekoliko godina dobio sam nagradu za životno delo od Aleksinačkog pozorišnog festivala. Nije Sergej Trifunović neki naročiti glumac. Ne treba im on, ne trebam onda ni ja. Dakle, ovim i poštanskim putem vraćam pomenutu nagradu. Veliki je to festival za tako malo životno delo", tvitovao je pisac Siniša Kovačević.

Pre njega, na istoj društvenoj mreži, povodom naprasnog "izbacivanja" predstave "Utopljena duša", u kojoj glavnu ulogu igra Sergej Trifunović, sa programa festivala u Aleksincu reagovali su Bojana Maljević, Srđan Dragojević i Željko Jokanović.

U Beogradskom dramskom pozorištu, čija predstava je "zamenjena" u Aleksincu, kažu da je to zahtev organizatora, a predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo "eventualnog sukoba interesa", jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: