Nada Blam: Za 40 godina rada dobila sam po hiljadu dinara VIDEO

Nezaboravna Ejpril O'Nil, Brzi Gonzales i Popajeva najveća ljubav - Oliva, samo su neki od likova koje je glasom oživela. Bila je hipi devojka, pevala u mjuziklu "Kosa", igrala Šekspira i snimala neke od najpoznatijih serija. Nedavno smo je gledali u "Urgentnom centru", u seriji "Istine i laži", kao i u "Ubicama mog oca". Nada Blam je za TV "Prvu" govorila o aktuelnim i predstojećim projektima, kao i o stanju u pozorištu, koje se, kako kaže, nije mnogo promenilo.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2018.

15:21

Nada Blam: Za 40 godina rada dobila sam po hiljadu dinara VIDEO
Foto: Screenshot, Prva

Nada Blam se, između ostalog, osvrnula na aktuelna dešavanja u Narodnom pozorištu u Beogradu. Kaže da je tamo situacija kao u svakoj kući ili na Fejsbuku - spolja je idealno, a unutra je "prljav veš".

"Mislim da svako od mojih kolega treba da zna da budžet koji počinje nulom svakako nije dobar ni za jedan sektor. Bio je 0,60 (miliona), a sada je 0,72. Što se mene tiče, ja sam dobila za 40 godina rada ovaj sat i 40.000 dinara penzije. Dakle, za svaku godinu ovako strašne umetničke i vanumetničke borbe hiljadu dinara. Nemam ništa više da vam kažem“, rekla je Nada Blam.

Ona ističe da su problemi ove vrste večni i da su postojali i kada je radila i odlazila iz pozorišta.

"Pamtim kako je otišla Mira Stupica iz pozorišta i kako je otišao iz pozorišta Mija Aleksić – sa suzama u očima. Pozorište je takvo. Tako je otišao i Lorens Olivije. Bio je na turneji u Maroku. Bio je direktor pozorišta, vratio se i zatekao drugog čoveka u svojoj kancelariji. Dakle, pozorište je uvek bilo lavirint, kako arhitektura, tako i u našim glavama. Ti treba, kad uđeš u Narodno pozorište, da prođeš mnogo hodnika da dođeš do određenog kojeg tražiš. Prema tome, za mene ovo nije ništa novo. Samo mi je žao što naše kolege ne shvataju da gađanje u jednu metu nije dobro. Mete su brojne. Na početku sam rekla da nam je budžet nula - koma...Dakle, svaki budžet koji počinje nulom, ne obećava dobro", zaključila je glumica.

Nada Blam govorila je još i o predstojećim projektima, predstavi koju radi sa Minom Lazarević, serijama koje gleda i stanju u kulturi u inostranstvu. Više o tome pogledajte u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: