Ustav Republike Hrvatske najbolja predstava JoakimInterFesta u Kragujevcu

"Joakimova nagrada" za najbolju predstavu 13. JoakimInterFesta dodeljena je komadu "Ustav Republike Hrvatske" Ante Tomića i Rajka Grlića u režiji Vinka Brešana i izvođenju ansambla Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.10.2018.

19:49

Ustav Republike Hrvatske najbolja predstava JoakimInterFesta u Kragujevcu
Foto: Promo

Žiri u sastavu: reditelj Ivana Vujić, glumac Zijah Sokolović i kostimograf Jelena Janjatović, jednoglasno je odlučio da nagradi ovu, kako su istakli, "žanrovski kompleksnu predstavu o mržnji i ljubavi".

"Joakimova nagrada" za režiju pripala je Dušanu Mlakaru za predstavu "Zadnje lune" (Gledališče Koper, Slovenija) uz ocenu da pruža "izuzetnu anatomiju starenja i smrti".

Za glumu su nagrađeni Boris Kavaca za visoko preciznu, energetski izuzetnu ulogu oca u predstavi "Zadnje lune", Borko Perić za ulogu Vjekoslava Kralja i Ana Maras Harmander za ulogu Maje Samardžić u predstavi "Ustav Republike Hrvatske", za "veoma uspešno modeliranje likova sa jasno izraženim promenama".

"Joakimova specijalna nagrada" za glumu dodeljena je Ljubiši Savanoviću za ulogu Ivana Vukovića u predstavi "Sabirni centar" Dušana Kovačevića, u režiji Marka Misirače (Narodno pozorište Republike Srpske, Banja Luka) jer je, kako je obrazložio žiri, "koncentrisan, jednostavan, istinit kao sin".

"Joakimova nagrada" za vizuelnost pripala je predstavi "Zadnje lune" koja je, "beketovski snažna, svedena, precizna".

Najbolja predstava festivala prema mišljenju publike je "Sabirni centar" sa prosečnom ocenom 4, 96.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: