Srbljanović: Za mene je 5. oktobar i dalje simbol nečeg retko vrednog

Biljana Srbljanović dala je veliki intervju magazinu Nedeljnik u kojem je govorila o protestima, medijima, društvenim mrežama, 5. oktobru, studentima, srpskom gostoprimstvu, vlasti i opoziciji.

Izvor: Nedeljnik
Podeli
Foto: Screenshot, Youtube
Foto: Screenshot, Youtube

"Za mene je 5. oktobar i dalje simbol nečeg retko vrednog što je ovde uspelo da se dogodi, utoliko je tragedija njegovog urušavanja veća. Samo hulje i političke barabe najgore vrste mogu taj dan nazvati pljačkom ili obeležiti na bilo koji drugi način negativno", kaže proslavljena dramska spisateljica Biljana Srbljanović, nekoliko dana nakon premijere njene nove predstave "Vrat od stakla", koja govori o protestima, ovim i onim drugim.

"Za mene, u našoj politici, nema opcije koja mi pripada. Ne razumem koliko čovek može da bude glup i nepošten, pa da mirne duše, pre samo pet godina, g..njivim motkama tera onu vlast, da bi doveli ovu, e da bi sad samo jedno želeo, da otera te što su ih sami doveli, da bi vratili one oterane. To su osobine nezrelih društava, neodgovorne inteligencije i nepoštenih politika", ispričala je Biljana Srbljanović u velikom intervjuu u Nedeljniku, u kojem je govorila o protestima, medijima, društvenim mrežama, 5. oktobru, studentima, srpskom gostoprimstvu, vlasti i opoziciji.

Pozorište

Hubač u pismu: Ostavku sam nudio samo jednom jer je to od mene tražio Savić

"Ostavku sam tokom protekle četiri godine u pisanom obliku nudio samo jednom, u aprilu prošle godine, jer je to od mene tražio upravnik Savić da bi dozvolio otkazivanje predstave 'Velika drama' i zakazivanje generalne probe 'Ričarda Trećeg,' koja nam je bila neophodna da bi uspešno izveli premijeru", započeo je smenjeni direktor Drame Narodnog pozorišta povodom današnjeg saopštenja upravnika pomenutog pozorišta Dejana Savića.

Pozorište ponedeljak 22.10. 16:48 Komentara: 17
strana 1 od 9 idi na stranu