Srbljanović: Za mene je 5. oktobar i dalje simbol nečeg retko vrednog

Biljana Srbljanović dala je veliki intervju magazinu Nedeljnik u kojem je govorila o protestima, medijima, društvenim mrežama, 5. oktobru, studentima, srpskom gostoprimstvu, vlasti i opoziciji.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

15:06

Srbljanović: Za mene je 5. oktobar i dalje simbol nečeg retko vrednog
Foto: Screenshot, Youtube

"Za mene je 5. oktobar i dalje simbol nečeg retko vrednog što je ovde uspelo da se dogodi, utoliko je tragedija njegovog urušavanja veća. Samo hulje i političke barabe najgore vrste mogu taj dan nazvati pljačkom ili obeležiti na bilo koji drugi način negativno", kaže proslavljena dramska spisateljica Biljana Srbljanović, nekoliko dana nakon premijere njene nove predstave "Vrat od stakla", koja govori o protestima, ovim i onim drugim.

"Za mene, u našoj politici, nema opcije koja mi pripada. Ne razumem koliko čovek može da bude glup i nepošten, pa da mirne duše, pre samo pet godina, g..njivim motkama tera onu vlast, da bi doveli ovu, e da bi sad samo jedno želeo, da otera te što su ih sami doveli, da bi vratili one oterane. To su osobine nezrelih društava, neodgovorne inteligencije i nepoštenih politika", ispričala je Biljana Srbljanović u velikom intervjuu u Nedeljniku, u kojem je govorila o protestima, medijima, društvenim mrežama, 5. oktobru, studentima, srpskom gostoprimstvu, vlasti i opoziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: