Novi život Ilije Čvorovića na pozorišnim daskama VIDEO

Premijera dugo očekivane predstave "Balkanski špijun", po tekstu Dušana Kovačevića, održana je sinoć na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen / YouTube
Printscreen / YouTube

I trideset pet godina od prve premijere "Balkanskog špijuna" publika je, po završetku predstave, uzvicima i ovacijama nekoliko puta vraćala glumce na pozornicu.

Ilija Čvorović, u maestralnom tumačenju Ljubomira Bandovića, svog podstanara Jakovljevića vidi kao produženu ruku zlih sila koj su razbile Jugoslaviju, žele da otmu Kosovo i dalje rasparčavaju Srbiju.

Bandović je na maloj sceni nacionalnog tetra oživeo svog, autentičnog Iliju Čvorovića bez mnogo osvrtanja na legendarnu ulogu Danila Bate Stojkovića u istoimenom filmu.

Pored Bandovića i Nele Mihajlović, u predstavi igraju i Katarina Marković, u ulozi Ilijine ćerke Sonje, Dušanka Stojanović Glid, koja ovde igra "brata Đuru", odnosno sestru bliznakinju Ilije Čvorovića, kao i Milutin Milošević u ulozi podstanara Jakovljevića.

Pogledajte kako je bilo na sinoćnjoj premijeri kultnog pozorišnog komada za koji se već sada priča da će to biti izvođenje koje će se pamtiti.

strana 1 od 11 idi na stranu