Teatar iz Sankt Peterburga u Ateljeu 212

Predstava “Duga božićna večera” Dramskog teatra na Vasiljevskom biće odigrana u četvrtak 20. septembra na sceni “Mira Trailović” u Ateljeu 212.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Režiju potpisuje Ruslan Nanava, a igraju Tatjana Kalašnikova, Svetlana Ščedrina, Arsenij Micik, Asija Iškinina, Bulat Šamsutdinov, Nikita Čekanov, Roman Zajdulin i Ana Zaharova.

Autor komada je poznati američki dramski pisac i kritičar Tornton Vajlder. Objavio je 13 pozorišnih komada, među kojima je i “Duga božićna večera”, napisana 1931. godine.

U ovom delu, kao i u mnogim drugim, Vajlder je pokušao da prodre do tajnog smisla bitisanja, da shvati uzročno-poslednične veze ljudskog opstajanja.

Članovi mlade američke porodice Bajard okupljaju se oko velikog stola sa obaveznom pečenom ćurkom. Ova tradicija se nikada ne krši. Radnja skače od jednog Božića ka drugom, ljudi se rađaju, odrastaju, stare i umiru. Za devedeset godina se promenilo četiri generacije, ali porodično okupljane za stolom uvek je isto svakog Božića. Gledamo postepeno umiranje kuće.

Predstava traje dva sata i 15 minuta bez pauze.

Pozorište

Zbog čega sve Viktor Savić odbija uloge? VIDEO

Viktor Savić trebalo je da govori o "onome što želi". Tako je najpre počeo sa utakmicom Zvezde, a potom otkrio da zajedno sa Andrijom Miloševićem otvara novo pozorište na Čukarici. Glumac je najavio i novu sezonu svog matičnog pozorišta "Boško Buha" u koju će ući sa premijerom predstave "Robin Hud" 7. septembra u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić" u Beogradu.

Pozorište sreda 19.09. 14:50 Komentara: 18

Bitef kraj malih ekrana i na Trgu Nikole Pašića

U sklopu strategije prezentovanja svojih programa najširoj publici i dalje demokratizacije festivala, Bitef je nakon prošlogodišnjeg prenosa 24-časovne predstave "Olimp", odlučio da večeras omogući publici kraj malih ekrana i na Trgu Nikole Pašića da pogleda predstavu "NO43 Prljavština".

Pozorište utorak 18.09. 10:28 Komentara: 2

Razgovor na Trgu kao predstavljanje nove sezone

Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u petak, 14. septembra, biće otvorena nova sezona, a posetioci će moći da popričaju s umetnicima i da se dodatno informišu o novom repertoaru, novim aktivnostima i popustima. Jelena Lagator, PR SNP-a kaže za Tanjug da planiraju da dele vaučere koje će publika moći da zameni za neku predstavu po sopstvenom izboru.

Pozorište četvrtak 13.09. 19:34 Komentara: 0
strana 1 od 6 idi na stranu