Razgovor na Trgu kao predstavljanje nove sezone

Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u petak, 14. septembra, biće otvorena nova sezona, a posetioci će moći da popričaju s umetnicima i da se dodatno informišu o novom repertoaru, novim aktivnostima i popustima. Jelena Lagator, PR SNP-a kaže za Tanjug da planiraju da dele vaučere koje će publika moći da zameni za neku predstavu po sopstvenom izboru.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.09.2018.

10:00

Razgovor na Trgu kao predstavljanje nove sezone
Foto: Thinkstock

"Ove godine napravili smo jedan mali pomak. Imamo gotov dramski repertoar za naredna četiri meseca", dodaje i najavljuje i preporučuje "Krvave svadbe" u koprodukciji SNP-a i Budva grad teatra.

Premijera 18. septembra je već rasprodata, ali, napominje Jelena, karata za reprize, 19. i 20. septembra, još ima.

U oktobru SNP ima četiri dramske premijere, a u novembru jednu. Ljubitelji opere imaće priliku da vide dva bisera, Rosinijevu "Pepeljugu" i "Damu sa kamelijama".

Najavljena je i korejska trupa Tago, koja dolazi 24. septembra s perforansom perkusionista. Ulaz za taj događaj je besplatan, odnosno publika može karte da preuzme na biletarnici SNP-a.

Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta proteksu sezonu ocenjuje kao veoma uspešnu, te dodaj:

"Nije neskromno da kažemo da ono što se nama desilo dešava se pozorištima jednom u dvadeset godina. Zauzeli smo visoki standard. Novosadsko pozorište je prisutno na prostoru za koji se može reći - od Kopra do Kazahstana, od Budimpešte do Skoplja, ili od Bukurešta do Ljubljane", kaže Vencel, ali i napominje da je taj prostor lakše osvojiti nego zadržati.

On je predstavio predstojeći repertoar, izdvojivši premijerna izvođenja.

"Najnoviji komad Novosadskog pozorišta je ''Tom Sojer'' u režiji Zoltana Puškaša. Pripremamo i višejezičnu koprodukciju sa pozorištem iz Kopra, na temu Goldonijeve ''Lepeze''. Premijera u Novom Sadu će biti 4. novembra", kaže Vencel.

Najavio je i početak projekta "Sanjari" Roberta Lenarda, koji obrađuje period revolucionarnih dešavanja 68. godine prošlog veka.

Pred kraj godine najavio je i probe za "Anu Karenjinu" u režiji Dejana Projekovskog, a čija premijera se planira za kraj marta.

Poslednji dramski projekat za ovu sezonu je "Anđeo je sleteo u Babilon", a očekuje se i koprodukcija u maju sa Nacionalnim teatrom iz Budimpešte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: