Performans "Tout Moreau" 14. jula na Belefu

Eleonor Bovon i Brižit Serla uz čelistu Mari Turnmuli, izvešće 14. jula u Bašti Studentskog kulturnog centra performans "Tout Moreau - Pesme slobodne žene", u okviru Belefa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printscreen / Bitef.rs
Printscreen / Bitef.rs

Eleonor Bovon i Brižit Serla, obe pevačice, performeri i kompozitori, odaju počast jednoj od najfascinantnijih ličnosti francuskog kulturnog nasleđa Žani Moro.

Kroz svoje najpoznatije pesme, kao što je "Le tourbillon" (Vihor), koja je postala besmrtna zahvaljujući filmu Fransoa Trifoa "Žil i Džim", performans "Tout Moreau" otkriva put i reči jedne slobodne žene, potvrđene u umetničkim izborima i ličnim obećanjima.

Mari Turnmuli prati ih na čelu dok pevaju o tome kako vreme protiče, o nepokolebljivom smenjivanju godišnjih doba, intenzitetu trenutka i epikurejskoj viziji snažne i apsolutne ljubavi, oslobođene licemerja i doktrine, upravo kao Žana Moro.

Performans "Tout Moreau" je resital koji traje sat i petnaest minuta i kombinuje pesme i tekstove kao poruke poslate Žani Moro, Brižit Bardo, Fransoa Trifou, prateći karijeru velikih umetnika.

Snimljen glas Žane Moro takođe se povremeno čuje, ističući njene umetničke i ljubavne izbore.

"Tout Moreau" se izvodi sa titlom na engleskom, a cena ulaznice je 450 dinara.

Pozorište

strana 1 od 5 idi na stranu