Proglašena najbolja predstava 5. Novog tvrđava teatra

Predstava "Barufe" u režiji Vita Taufera i produkciji Gledališča Koper, Slovenskog gledališča Trst, Gradskog pozorišta Pula, SNG Nova Gorica/Slovenija, proglašena je najboljom predstavom 5. Novog tvrđava teatra.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

11:31

Proglašena najbolja predstava 5. Novog tvrđava teatra
"Barufe" / Foto: Tvrdjavateatar.com

Nagrada za najbolju režiju pripala je Borisu Liješeviću za predstavu "Evgenije Onjegin", Pozorišta mladih.

Najbolja glumica festivala je Kristina Savkov, za ulogu Tatjane u predstavi "Evgenije Onjegin" Pozorišta mladih, a najbolji glumac Izudin Bajrović, za ulogu Kralja Lira u istoimenoj predstavi NP Sarajevo, u režiji Dijega de Brea.
"Barufe" / Foto: Tvrdjavateatar.com
Žiri u sastavu Gordana Đurđević Dimić, Valentin Vencel i Filip Markovinović nagradio je i glumicu Radu Đuričin kojoj je pripala specijalna nagrada za ulogu Vere Sergejevne u predstavi "Šuplji kamen" (UK "Vuk Karadžić", režija Tatjana Mandić Rigonat).

Na festivalu, održanom od 3. do 9. jula u Vili "Stanković" u Čortanovcima i Novosadskom pozorištu / Ujvideki Szinhaz (kao alternativnom prostoru usled kiše), izvedeno je šest predstava u izboru selektorke i umetničke direktorke Vide Ognjenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: