Ulaznice za predstave BFI u prodaji od 16. jula

Trupa "Eastman" iz Antverpena, Holandski teatar igre, izraelski ansambl "Batševa" i Drezden Frankfurt kompanija nastupiće u Sava Centru, u okviru 16. Beogradskog festivala igre, a ulaznice će biti prodaji već od 16. jula.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

11:56

Ulaznice za predstave BFI u prodaji od 16. jula
Printscreen YouTube/Belgrade Dance Festival

Na sceni ove beogradske dvorane, 22. marta će se predstaviti trupa "Eastman" iz Antverpena, predvođena svojim umetničkim direktorom, čuvenim koreografom Sidijem Larbijem Šerkaujijem, koji će i sam nastupiti pred beogradskom publikom u jednom od svojih novijih ostvarenja "Fractus V".

Predstava se izvodi za samo 300 ljudi, jer je ideja autora da publika bude svojevrsni ram za ono što čini scenski prostor.

Samo dva dana kasnije, 24. marta, svečano otvaranje festivala će obeležiti gostovanje čuvenog Holandskog teatra igre (NDT), sa novim komadima Pola Lajtfuta, Sol Leon i Marka Gekea.

Biće to šesto gostovanje ovog prestižnog ansambla iz Haga na Beogradskom festivalu igre.

Izraelski ansambl "Batševa" dolazi 8. aprila komad "Sadeh21". U pitanju je, kako ističe direktorka BFI Aja Jung, magično ostvarenje Ohada Naharina, jednog od najvažnijih koreografa današnjice.

Njegov poseban rečnik pokreta, kao i zanimljiv život, bio je inspiracija za film "Mr. Gaga", koji je producirala glumica Natali Portman.

Sam kraj festivala obeležiće svetska premijera koreografa Jakopa Godanija, u izvođenju Drezden Frankfurt kompanije.

Autor koji je već prikazao svoja ostvarenja na sceni Centra Sava i učestvovao u projektu otvaranja Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, vraća se 11. aprila sa tridesetak igrača i sasvim novom kreacijom.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Centra Sava, po cenama u rasponu od 1.200 do 3.500 dinara.

Beogradski festival igre biće održan od 22. marta do 12. aprila, a nastupiće ukupno 16 trupa iz 12 zemalja. Deo programa će se izvoditi u Vršcu i Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: