Nataši Ninković uručena nagrada "Žanka Stokić"

Glumici Nataši Ninković danas je u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena nagrada "Žanka Stokić" za zuzetan doprinos srpskoj filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj umetnosti.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2018.

14:10

Nataši Ninković uručena nagrada
Printscreen YouTube/N1

Obrazlažući odluku, predsednica žirija Milena Dravić je rekla da je na sceni Narodnog pozorišta utisnuta duša Žanke Stokić i da svaka glumica teži da u svojoj igri dostigne visoke standarde, etiku i estetiku, a Nataša je svojim radom to dostigla.

Rediteljka Snežana Trišić je kazala da je Nataša spada u najintrigantnije glumice sa kojom je radila, kao i da je ona u njenim predstavama odigrala uloge od fabričke radnice do kraljice.

Glumica Danijela Mihajlović je izjavila da su jako retke glumice koje su za 25 godina karijere prisutne i na pozorištu, filmu i seriji.

"Za nju je gluma utočište u kojem diše punim plućima. Nekad mi se čini kao da joj život zavisi od toga i zato je posebna i dostojna ove nagrade", istakla je Mihajlović.

Glumica Svetlana Bojković je rekla da "Nataša poseduje veliki glumački dar, radoznalost, sjajnu energiju, perfekcionizam, hrabrost, a uz to je i jako lepa".

Glumac Miodrag Krstović je kazao da je Nataša pametna i darovita koleginica sa kojom je radio.

"Ima veliki glumački dar, ali ima i dar da bude veliki partner, kada igram sa njom ja sam uvek bolji", izjavio je on.

Nataša Ninković je prilikom uručenja rekla da joj to što danas drži nagradu "Žanka Stokić" pokazuje da ima smisla to što radi.

"Uvek sam se čudila dobitnicima Oskara što se onoliko tresu, a ja se danas tako osećam. Tresem se, plakala bih i zahvalila bih se svima sa kojima sam delila i najmanje glumačke trenutke i na sceni i ispred kamere i iza nje", kazala je Ninković.

Priznanje za najbolje žensko glumačko ostvarenje sastoji se od novčanog iznosa, plakete i statue vajara Milivoja Bogosavljevića.

Dodeli nagrade prisustvovali su između ostalih i glumci Dara Đokić, Milica Mihajlović, Nebojša Milovanović, Tamara Krcunović, Vesna Trivalić, Zdravko Šotra, Vuk Kostić.

Nagrada "Žanka Stokić" ustanovljena je 2003. u Beogradu, na inicijativu glumice Mire Stupice. Zajedno sa "Dobričinim prstenom" predstavlja najvažniju nagradu koja se u Srbiji dodeljuje za glumačku delatnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: