Posle 10 godina: Srpska predstava za decu u Torontu

Premijera predstave "Crvenkapa i zbunjeni vuk" beogradskog dramskog pisca Radoslava Pavelkića sa velikim uspehom je sinoć izvedena na sceni PULS teatra iz Toronta u Kanadi.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2018.

11:20

Posle 10 godina: Srpska predstava za decu u Torontu
Thinkstock / Ilustracija

Predstavu su izveli srpski glumci za srpsku publiku dijaspore u Kanadi. U pitanju je prva predstava u poslednjih 10 godina izvedena za decu iz Srbije u izvođenju profesionalnih glumaca, a u režiji Mladena Obradovića.

U predstavi, u kojoj vuk samo pokušava da se uklopi i nađe nove drugare, pored Obradovića, igraju i Jelena Asanović, Biljana Karadžić, Ivana Obradović i Rade Todorović.

Kako je Obradović rekao za sajt "Novine Toronto", trupa se odlučila za dečje pozorište jer je prošla decenija od poslednjeg sličnog projekta u Torontu, ali i zbog potrebe da se radi nešto drugačije nakon prošlogodišnjeg izvođenja "Bube u uhu".

Mladen Obradović, došao je u Kanadu pre 12 godina i nakon što je magistrirao glumu na Jorku, počeo da radi po pozorištima u Torontu. Predaje glumu na Akademiji za nadarenu decu PACE u Ričmond Hilu.

Radoslav Pavelkić je diplomirao na FDU na odseku glume, a apsolvirao na FDU na odseku dramaturgije. Bio je član drame Beogradskog dramskog pozorišta, Savremenog pozorišta i igrao na svim beogradskim pozornicama. Spada u red najizvođenijih dramskih autora u regionu. Na repertoaru Malog pozorišta Duško Radović izvedeno je šest premijera dramskih dela ovog autora, sa kojima su osvojene mnoge nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: