"Nema nade" 24. aprila u Bitef teatru

Predstava "Nema nade" koautora Igora Koruge i Maje Pelević, u koprodukciji Stanice - Servisa za savremeni ples i Bitef teatra, biće izvedena 24. aprila u Bitef teatru.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2018.

11:44

Thinkstock / Ilustracija

Nakon nekoliko zajedničkih uspešnih pozorišnih saradnji, koreograf Igor Koruga i dramaturškinja Maja Pelević prvi put kao koautori sarađuju na predstavi.

Nastavljajući da se bave perspektivama savremene političnosti koje su istraživali i u prethodnim samostalnim projektima, autore u ovoj predstavi interesuje da ispitaju lične i medijske narative koji oblikuju naše ophođenje sa svetom u kojem su iscrpljene sve mogućnosti borbe i promene.

Umesto fabrikovanja lažnih mogućnosti izbora i simuliranja utopijskih perspektiva, Koruga i Pelević postavljaju pitanje kako afirmativno prihvatiti stanje beznadežnosti u kome su ukinute sve prilike za kolektivnu emancipaciju.

Bave se pitanjima kako se obračunati sa kontinuiranom ironizacijom istorijskih revolucija i neprestanim uništavanjem pokušaja onih savremenih, šta ako je beznadežnost jedina konstanta savremenog sistema, postoji li, između očajavanja i odustajanja, treći put za suočavanje s njom i šta kada se ona napokon iscrpi.

Koruga i Pelević takođe izvode predstavu, a dramaturzi su Ana Dubljević i Jasna Jasna Žmak, za zvuk je zadužena Darja Janošević, a za realizaciju scenografije Ljubomir Radivojević. U predstavi se koristi muzika Riharda Vagnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: