"Troksi" oduševili publiku u Pozorištu na Terazijama

Slavni njujorški Balet Trokadero od Montekarla, nastupio je na sceni pozorišta na Terazijama, u okviru programa Beogradskog festivala igre.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2018.

09:09

Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Dugo očekivano gostovanje trupe koja predstavlja svojevrsni umetnički fenomen, pretvorilo se u prvorazredni kulturni događaj u kojem su sinoć pođednako uživalii publika i protagonisti na sceni.

Trupa profesionalnih muških igrača predstavila se u Beogradu odabranim scenama iz baleta "Labudovo jezero", "Esmeralda" i "Rajmonda" i jednim modernim koreografskim okvirom.

Činjenica da muškarci igraju na sceni, da krupna tela delikatno balansiraju na prstima kao labudovi, vazdušasti duhovi, vodene vile, romantične princeze, prikazala je fantastičan duh igre kao umetničke forme, oduševljavajući i zabavljajući podjednako najiskusniju i početničku publiku.
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ
Popularni "Troksi", kako ih mnogi nazivaju, postigli su komičnost na sceni preuveličavanjem svih slabosti, nezgoda i podvlačenjem bajkovite banalnosti ozbiljne igre.

Balet Trokadero od Montekarla nastupiće i večeras na sceni Pozorišta na Terazijama.
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: