Predrag Ejdus otvara 47. Dane komedije u Jagodini

Doajen srpskog glumišta, filmski, pozorišni i TV glumac Predrag Ejdus, otvoriće 47. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije", koji se po tradiciji održava od 20. do 27. marta, izjavio je direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Prinscreen YouTube/Veče sa Ivanom Ivanovićem
Prinscreen YouTube/Veče sa Ivanom Ivanovićem

Ejdus je i ovogodišnji dobitnik "zlatnog ćurana" za životno delo, najvećeg priznanja "Dana komedije".

Prvu predstavu na festivalu, posle svečanog otvaranja 20. marta u 20 sati odigraće, u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, Atelje 212 iz Beograda.

Reč je o predstavi Dušana Kovačevića "Urnebesna tragedija", u režiji Marka Manojlovića.

U zvaničnoj konkurenciji za statuete "Mija Aleksić" (po oceni žirija) i "Miodrag Petrović - Čkalja" (po oceni publike), je sedam predstava pozorišta iz Beograda, Kikinde, Vranja i Subotice koje je odabrala selektorka festivala dr Ana Tasić.

Sat pre otvaranja festivala u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba "Vlastimir Đuza Stojiljković", autor je kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Biljana Ostojić.

Prateći program festivala počeće večeras u 20 sati stendap komedijom Andrije Miloševića "Zlatni lančić od bižuterije" u izvođenju Favi teatra.

Prodaja karata za festival je počela u subotu i gotovo su sve rasprodate, ostalo je još karata za predstave pozorišta iz Vranja I Kikinde i za predstavu koja se igra van konkurencije, u čast nagrađenih 27. marta.

Pozorište

"Ne drami, dođi na FIST!"

Pod sloganom "Ne drami, dođi na FIST!", danas počinje 13. Festival internacionalnog studentskog teatra (FIST), čiji će se programi odvijati do 23. marta na desetak lokacija u Beogradu.

Pozorište subota 17.03. 11:00 Komentara: 0

Kralj Lir Mikija Manojlovića oduševio zagrebačku publiku

Nova dramska premijera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Zagreb "Kralj Lir", premijerno postavljena u petak u režiji Januša Kice, moćna je interpretacija jedne od najmračnijih tragedija Vilijama Šekspira na čelu sa beogradskim glumcem Predragom Mikijem Manojlovićem, koji je oduševio u ulozi ostarelog kralja koga gubitak statusa i identiteta vodi u postepeno ludilo i smrt.

Pozorište subota 24.02. 13:30 Komentara: 6
strana 1 od 467 idi na stranu