"Neki to vole vruće" 150. put u Pozorištu na Terazijama

Mjuzikl "Neki to vole vruće" biće 150. put izveden 7. februara u Pozorištu na Terazijama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Pozoristeterazije.com
Foto: Pozoristeterazije.com

Premijera ove, sada već kultne, predstave bila je 1990. godine, a jubilarno izvođenje odnosi se na obnovljenu predstavu iz 2007.

Od 1990. do 2003. mjuzikl "Neki to vole vruće" odigran je 219 puta i predstavlja najduže izvođenu predstavu Pozorišta na Terazijama.

Do danas je bilo višestrukih promena u ansamblu.

Puslicu je prvobitno igrala Ivana Mihić, a nakon obnove predstave 2007. godine Bojana Stefanović, Ivana Jovanović i Ivana Popović - danas u ravnopravnoj alternaciji sa Bojanom Stefanović.

U prvoj postavi učestvovali su i Ljiljana Šljapić/ Ljiljana Stjepanović, Bata Paskaljević, Janoš Tot, Dejan Pajović/ Dragan Vujić Vujke, Vladan Savić i drugi.

Iz premijerne postave, a već 27 godina, iste uloge tumače Rade Marjanović, Svetislav Bule Goncić i Veselin Stijović.

Goncić i Marjanović su predstavu i obnovili po originalnoj režiji Soje Jovanović, a koreografiju je prema originalnoj verziji MIiljenka Štambuka obnovila Snežana Zablaćanski.

Kostim i scenografiju je u obe verzije radio Miodrag Tabački.

U sadašnjoj postavi igraju i Zinaida Dedakin, Božidar Stošić, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, kao i orkestar, hor i balet Pozorišta na Terazijama.

Pozorište

Kralj Lir Mikija Manojlovića oduševio zagrebačku publiku

Nova dramska premijera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Zagreb "Kralj Lir", premijerno postavljena u petak u režiji Januša Kice, moćna je interpretacija jedne od najmračnijih tragedija Vilijama Šekspira na čelu sa beogradskim glumcem Predragom Mikijem Manojlovićem, koji je oduševio u ulozi ostarelog kralja koga gubitak statusa i identiteta vodi u postepeno ludilo i smrt.

Pozorište subota 24.02. 13:30 Komentara: 7
strana 1 od 4 idi na stranu