"Mrešćenja šarana" 50. put na sceni Ateljea 212

"Mrešćenja šarana", drama Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića biće odigrana po pedeseti put na sceni Mira Trailović Ateljea 212 , 12. januara, saopšteno je iz tog teatra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Atelje212.rs
Foto: Atelje212.rs

"Mrešćenje šarana" je uzbudljiva, životna priča o tome kako na malog prosečnog čoveka utiču rat, smene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije. Aleksandar Popović na sceni Ateljea 212 1964, izvodjnjem farse "Ljubinko i Desanka" u režiji Radeta Markovića, započeo svoj pozorišni rad i život kao jedan od najoriginalnijih i najsmelijih autora srpske dramske književnosti i najveći modernista i revolucionar srpske posleratne drame.

U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Viktor Savić, Ivan Jevtović, Nemanja Oliverić, Dubravka Mijatović, Nenad Jezdić i Dragana DJukić.

Autor scenografije je Vesna Popović, kostimograf Marina Medenica, a kompozitor je Vladimir Pejković.

Pozorište

Kralj Lir Mikija Manojlovića oduševio zagrebačku publiku

Nova dramska premijera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Zagreb "Kralj Lir", premijerno postavljena u petak u režiji Januša Kice, moćna je interpretacija jedne od najmračnijih tragedija Vilijama Šekspira na čelu sa beogradskim glumcem Predragom Mikijem Manojlovićem, koji je oduševio u ulozi ostarelog kralja koga gubitak statusa i identiteta vodi u postepeno ludilo i smrt.

Pozorište subota 24.02. 13:30 Komentara: 3
strana 1 od 466 idi na stranu