"Mrešćenja šarana" 50. put na sceni Ateljea 212

"Mrešćenja šarana", drama Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića biće odigrana po pedeseti put na sceni Mira Trailović Ateljea 212 , 12. januara, saopšteno je iz tog teatra.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2018.

19:05

Foto: Atelje212.rs

"Mrešćenje šarana" je uzbudljiva, životna priča o tome kako na malog prosečnog čoveka utiču rat, smene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije. Aleksandar Popović na sceni Ateljea 212 1964, izvodjnjem farse "Ljubinko i Desanka" u režiji Radeta Markovića, započeo svoj pozorišni rad i život kao jedan od najoriginalnijih i najsmelijih autora srpske dramske književnosti i najveći modernista i revolucionar srpske posleratne drame.

U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Viktor Savić, Ivan Jevtović, Nemanja Oliverić, Dubravka Mijatović, Nenad Jezdić i Dragana DJukić.

Autor scenografije je Vesna Popović, kostimograf Marina Medenica, a kompozitor je Vladimir Pejković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: