"Mrešćenja šarana" 50. put na sceni Ateljea 212

"Mrešćenja šarana", drama Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića biće odigrana po pedeseti put na sceni Mira Trailović Ateljea 212 , 12. januara, saopšteno je iz tog teatra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Atelje212.rs
Foto: Atelje212.rs

"Mrešćenje šarana" je uzbudljiva, životna priča o tome kako na malog prosečnog čoveka utiču rat, smene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije. Aleksandar Popović na sceni Ateljea 212 1964, izvodjnjem farse "Ljubinko i Desanka" u režiji Radeta Markovića, započeo svoj pozorišni rad i život kao jedan od najoriginalnijih i najsmelijih autora srpske dramske književnosti i najveći modernista i revolucionar srpske posleratne drame.

U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Viktor Savić, Ivan Jevtović, Nemanja Oliverić, Dubravka Mijatović, Nenad Jezdić i Dragana DJukić.

Autor scenografije je Vesna Popović, kostimograf Marina Medenica, a kompozitor je Vladimir Pejković.

Pozorište

Mihajlović: Teško je igrati u pozorišnoj Bundesligi

Reditelj Darijan Mihajlović već četiri godine radi u Nemačkoj, pozorišnom centru Evrope i kako kaže, vrlo je teško "igrati u toj pozorišnoj Bundesligi", odgovoriti svim izazovima posebno imajući u vidu zahtevnost publike koja na predstave dolazi sa knjigom i prati da li je reditelj možda promenio neku reč u Geteovom "Faustu".

Pozorište petak 8.12. 13:35 Komentara: 0
strana 1 od 6 idi na stranu