"Urnebesna tama" sutra uveče premijerno u Ateljeu 212

Želeli smo da u jednoj dramskoj predstavi upotrebimo telo i sve izvođačke mogućnosti glumaca, kazala je mlada rediteljka Jovana Tomić čija će predstava "Urnebesna tama" nastala po tekstu Volframa Loca, premijerno biti izvedena sutra na sceni Ateljea 212.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

14:55

Jovana Tomić ima tek 27 godina, a "Urnebesna tama" je već sedma predstava koju postavlja na scenama srpskih pozorišta.

Tomić je na konferenciji za novinare napomenula da će karakteri likova biti obrađeniu na dramski način.

"Glumci su bili pred velikim zadatkom na početku priprema za ovu predstavu jer su morali da upotrebe svoje telo na maksimalan način dok istovremeno igraju klasično dramsko pozorište. Videli smo da upotreba tela donosi dodatni kvalitet predstavi i odlučili smo se da na radioničarki način postavimo scene u predstavi. Glumci su ravnopravno učestvovali u postavljanju tih scena" kazala je Tomić.
Tomić je naglasila da je takav pristup postavljanju predstava produžio probe.

"Imali smo naporan proces ali sam siguran da je rezultat ozbiljan i da će publika imati priliku da vidi drugačiju predstavu, naročito zbog činjenice da tekst tematizuje kolonijalizam i naročito kompleksnu političku situaciju nakon 11. septembra i napada na Kule bliznakinje u Njujorku", kazala je Tomić.

U predstavi "Urnebesna tama" igraju Ana Mandić, Jovana Stojiljković, Marko Grabež, Ivan Mihailović, Vučić Perović i Dejan Dedić.

Vičić Perović je istakao da je osvajanje specifične koreografije u predstavi bio za njega najzahtevniji deo pripreme predstave.

"Osećam da imam velike probleme sa ritmom. Imam strah od pokreta od doba fakulteta i izučavanja baleta, ali na sceni plesem sa Ivanom Mihailovićem pa se osećam sigurnije", kazao je Vučić Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: