Mirijana Karanović izvela monodramu "JuliJA" u Bitef teatru

Glumica Mirijana Karanović izvela je premijerno u Bitef teatru monodramu "JuliJA".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug Video Screenshot
Foto: Tanjug Video Screenshot

Monodrama "JuliJA" je autorski projekat Mirijane Karanović, u kojem ona savremenim čitanjem drame Augusta Strindberga, postavlja pitanje gde je i šta radi gospođica Julija danas.

Predstava je počela koreografskim rešenjem Sonje Vukičević u kojem je Karanović uvodnih 10 minuta samo plesala na sceni. "Hodajući po rubu sećanja, gospođica Julija preispituje ulogu koju igra u svom dosadašnjem životu. Od jedne do druge Julije prošlo je više od veka, ali ona ostaje prva i poslednja karika u začaranom krugu nametnutih pravila i očekivanih ishoda", kazala je Karanović u najavi predstave.

Pored Mirjane Karanović i Sonje Vukićević, predstavu su postavili asistent režije Damjan Kecojević, scenograf Mia David, kostimograf Zora Mojsilović, kompozitor Draško Adžić, dramaturg Nina Džuver. Predstava je nastala u koprodukciji "Hartefakta" i Bitef teatra, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada Beograda.

Pozorište

Mihajlović: Teško je igrati u pozorišnoj Bundesligi

Reditelj Darijan Mihajlović već četiri godine radi u Nemačkoj, pozorišnom centru Evrope i kako kaže, vrlo je teško "igrati u toj pozorišnoj Bundesligi", odgovoriti svim izazovima posebno imajući u vidu zahtevnost publike koja na predstave dolazi sa knjigom i prati da li je reditelj možda promenio neku reč u Geteovom "Faustu".

Pozorište petak 8.12. 13:35 Komentara: 0

Ivo Lola Ribar, ljubav i pozorište

Reflektor teatar priprema predstavu o ovom narodnom heroju, kada je potekla ideja o predstavi i šta je zajedničko ovom narodnom heroju i pozorištu, kao i kako će izgledati predstava koja je sada u procesu nastajanju napisala je Minja Bogavac, dramaturškinja i rediteljka.

Pozorište utorak 28.11. 20:20 Komentara: 5
strana 1 od 465 idi na stranu