Mirijana Karanović izvela monodramu "JuliJA" u Bitef teatru

Glumica Mirijana Karanović izvela je premijerno u Bitef teatru monodramu "JuliJA".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2017.

09:40

Mirijana Karanović izvela monodramu
Foto: Tanjug Video Screenshot

Monodrama "JuliJA" je autorski projekat Mirijane Karanović, u kojem ona savremenim čitanjem drame Augusta Strindberga, postavlja pitanje gde je i šta radi gospođica Julija danas.

Predstava je počela koreografskim rešenjem Sonje Vukičević u kojem je Karanović uvodnih 10 minuta samo plesala na sceni. "Hodajući po rubu sećanja, gospođica Julija preispituje ulogu koju igra u svom dosadašnjem životu. Od jedne do druge Julije prošlo je više od veka, ali ona ostaje prva i poslednja karika u začaranom krugu nametnutih pravila i očekivanih ishoda", kazala je Karanović u najavi predstave.

Pored Mirjane Karanović i Sonje Vukićević, predstavu su postavili asistent režije Damjan Kecojević, scenograf Mia David, kostimograf Zora Mojsilović, kompozitor Draško Adžić, dramaturg Nina Džuver. Predstava je nastala u koprodukciji "Hartefakta" i Bitef teatra, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: