"Fantom iz opere" stigao u Beograd

Raskošni mjuzikl "Fantom iz opere" u režiji Juga Radivojevića premijerno je izveden sinoć na sceni "Pozorišta na Terazijama".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Pozoristeterazije.com
Foto: Pozoristeterazije.com

Sinoćno izvođenje Fantoma iz opere, bila je ujedno i balkanska premijera najduže izvođenog mjuzikla svih vremena, kojeg je u svetu videlo više od 140 miliona ljudi.

Među više od 200 protagonista na sceni "Pozorišta na Terazijama" u naslovnoj ulozi našao se Slobodan Stefanović, dok je njegova partnerka na scebni bila fantastična sedamnaestogodišnja Marta Hadžimanov.

Poseban kvalitet mjuzikl, koji je odigran u "Pozorištu na Terazijama" predstavlja zvuk orkestra kojim je upravljala Vesna Šolc, koji je bio na nivou svetskih produkcija.

Poseban utisak na publiku ostavilo je apsolutno precizno pevanje Marte Hadižimanov, koja se nije uplašila svog debitantstkog nastupa u pozorištu.

Balet "pozorišta na Terazijama" u koreografiji Konstantina Kostjukova takođe je bio izrazito precizan.

Foto: Pozoristeterazije.com
Foto: Pozoristeterazije.com

Pozorište

Mihajlović: Teško je igrati u pozorišnoj Bundesligi

Reditelj Darijan Mihajlović već četiri godine radi u Nemačkoj, pozorišnom centru Evrope i kako kaže, vrlo je teško "igrati u toj pozorišnoj Bundesligi", odgovoriti svim izazovima posebno imajući u vidu zahtevnost publike koja na predstave dolazi sa knjigom i prati da li je reditelj možda promenio neku reč u Geteovom "Faustu".

Pozorište petak 8.12. 13:35 Komentara: 0

Ivo Lola Ribar, ljubav i pozorište

Reflektor teatar priprema predstavu o ovom narodnom heroju, kada je potekla ideja o predstavi i šta je zajedničko ovom narodnom heroju i pozorištu, kao i kako će izgledati predstava koja je sada u procesu nastajanju napisala je Minja Bogavac, dramaturškinja i rediteljka.

Pozorište utorak 28.11. 20:20 Komentara: 5
strana 1 od 465 idi na stranu