Stoto izvođenje predstave "Voz" u Zvezdara teatru

Voja Brajović i Sergej Trifunović odigraće predstavu "Voz" Kormaka Makartija 100. put 8. oktobra na sceni Zvezdara teatra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Izvođenjem predstave oni će otvoriti novu sezonu u ovom renomiranom beogradskom pozorištu.

Voz je do sada videlo blizu 32.500 gledalaca, a popunjenost sale je bila neverovatnih 97 odsto. Predstava je gostovala na značajnim festivalima u zemlji i regionu i osvojila mnoge važne nagrade u Rijeci, na Cetinju, u Nikšiću, Sarajevu, Aleksincu. Ulaznice za oktobarska izvođenja su rasprodate.

Brajović je ideju dobio kada je video film po Makartijevom delu (u originalu "The Sunset Limited", što je ime voza) koji je 2011. režirao slavni glumac Tomi Li Džons.

On je i igrao sa Samjuelom L. Džeksonom u drami o susretu dva čoveka različitih verskih ubeđenja i pogleda na svet. Likovi se zovu Beli i Crni, mada u drami, kao ni u životu, ništa nije crno-belo.

Profesor ateista bacio se pod voz, a spasao ga je bivši robijaš, vernik. Oni vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i htenjima, razočaranju zbog onoga što se u svetu dešava i nadi, o pitanju zašto živimo.

Pozorište

Mihajlović: Teško je igrati u pozorišnoj Bundesligi

Reditelj Darijan Mihajlović već četiri godine radi u Nemačkoj, pozorišnom centru Evrope i kako kaže, vrlo je teško "igrati u toj pozorišnoj Bundesligi", odgovoriti svim izazovima posebno imajući u vidu zahtevnost publike koja na predstave dolazi sa knjigom i prati da li je reditelj možda promenio neku reč u Geteovom "Faustu".

Pozorište petak 8.12. 13:35 Komentara: 0

Ivo Lola Ribar, ljubav i pozorište

Reflektor teatar priprema predstavu o ovom narodnom heroju, kada je potekla ideja o predstavi i šta je zajedničko ovom narodnom heroju i pozorištu, kao i kako će izgledati predstava koja je sada u procesu nastajanju napisala je Minja Bogavac, dramaturškinja i rediteljka.

Pozorište utorak 28.11. 20:20 Komentara: 5

Mocartova opera "Don Đovani" na sceni Madlenianuma

U godini jubileja, kada Opera i teatar Madlenianum obeležava dve decenije postojanja i uspešnog rada, prvi put postavljamo na našu scenu jedan od svetski najpoznatijih naslova, Mocartovu operu "Don Đovani", kazao je Tanjugu Andrej Rackov, direktor Opere i teatra Madlenianum, gde će sutra biti izvedena Mocartova opera.

Pozorište ponedeljak 27.11. 12:32 Komentara: 0
strana 1 od 464 idi na stranu