"Olimp" stigao do Britanije: "Golotinja uživo na srpskoj televiziji"

Britanski “Dejli mejl“ posvetio je tekst događaju o kojem se očigledno priča i van granica Srbije – dvadesetčetvoročasovnoj predstavi “Olimp“ belgijskog režisera Jana Fabra.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot/youtube
foto: screenshot/youtube

Kako i zašto je RTS 24 sata prenosio predstavu "Olimp"?

Fokus teksta u “Dejli mejlu“ srpska javnost koja ne shvata “televizijske šefove koji su dozvolili da dvadesetčetvoročasovna predstava puna golotinje i simulacije seksa bude prikazana na nacionalnoj frekvenciji“.

U tekstu se prenose komentari kritike dvadesetčetvoročasovnog prenosa predstave koja je otvorila ovogodišnji BITEF uz vrlo detaljne ilustracije onoga što se u predstavi smatralo neprimerenim.

Inače, pedesetosmogodišnji Jan Fabr je multidisciplinarni umetnik, scenarista, režiser i koreograf koji je poznat po kontroverznim performansima. Neki od njegovih prethodnih radova uključivali su bacanje mačaka u vazduh, pravljenje crteža od sopstvene krvi, paljenje čekova a onda od pepela pisanje reči „money“.

Dok je deo javnosti osudio prenos dvadesetčetvoročasovne predstave smatrajući da obiluje eksplicitnostima, ljudi iz struke su podržali ovakvu vrstu umetnosti. Više o tome pročitajte OVDE.

Pozorište

Mihajlović: Teško je igrati u pozorišnoj Bundesligi

Reditelj Darijan Mihajlović već četiri godine radi u Nemačkoj, pozorišnom centru Evrope i kako kaže, vrlo je teško "igrati u toj pozorišnoj Bundesligi", odgovoriti svim izazovima posebno imajući u vidu zahtevnost publike koja na predstave dolazi sa knjigom i prati da li je reditelj možda promenio neku reč u Geteovom "Faustu".

Pozorište petak 8.12. 13:35 Komentara: 0

Ivo Lola Ribar, ljubav i pozorište

Reflektor teatar priprema predstavu o ovom narodnom heroju, kada je potekla ideja o predstavi i šta je zajedničko ovom narodnom heroju i pozorištu, kao i kako će izgledati predstava koja je sada u procesu nastajanju napisala je Minja Bogavac, dramaturškinja i rediteljka.

Pozorište utorak 28.11. 20:20 Komentara: 5

Mocartova opera "Don Đovani" na sceni Madlenianuma

U godini jubileja, kada Opera i teatar Madlenianum obeležava dve decenije postojanja i uspešnog rada, prvi put postavljamo na našu scenu jedan od svetski najpoznatijih naslova, Mocartovu operu "Don Đovani", kazao je Tanjugu Andrej Rackov, direktor Opere i teatra Madlenianum, gde će sutra biti izvedena Mocartova opera.

Pozorište ponedeljak 27.11. 12:32 Komentara: 0
strana 1 od 464 idi na stranu