Svetska organizacija pantomimičara postala partner ITI-Unesko

Svetska organizacija pantomimičara, čiji je jedan od osnivača poznati srpski glumac i pantomimičar Marko Stojanović, postala je zvanični partner najveće svetske pozorišne organizacije ITI-Unesko.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.07.2017.

09:27

Svetska organizacija pantomimičara postala partner ITI-Unesko

Kako se navodi u saopštenju, dosadašnji rad Svetske organizacije pantomimičara, višenedeljna komunikacija Stojanovića sa sa Generalnim direktorom ITI-UNESKO Tobijasom Bijankoneom, kao i članstvo Stojanovića u Forumu za pozorišni trening i pozorište u obrazovanju, doveli su do prepoznavanja Svetske organizacije pantomimičara kao partnera Internacionalnog teatarskog instituta.

Svetsku organizaciju pantomimičara osnovali su 2004.godine u Beogradu, Stojanović i poznati pantomimičar iz Izraela Ofer Blum, koji su pokrenuli i inicijativu obeležavanja Svetskog dana pantomime 22.marta svake godine, na dan rođenja Marsela Marsoa legendarnog francuskog pantomimičara jevrejskog porekla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: