Goran Šušljik vraća nagrade zbog odluke žirija Sterijinog pozorja

Povodom odluke žirija 62. Sterijinog pozorja da se, prvi put u istoriji tog festivala, nagrada ne dodeli ni jednoj predstavi, mnogobrojni umetnici su se kritikama i negdovanjem oglasili na društvenim mrežama.

Kultura

Izvor: B92, novosti.rs

Utorak, 06.06.2017.

10:42

Goran Šušljik vraća nagrade zbog odluke žirija Sterijinog pozorja
Printscreen YouTube

Među njima se mogla pročitati i reakcija glumca Gorana Šušljika, koji je izjavio da svoje dve Sterijine nagrade vraća žiriju, pošto su i one dobijene u vreme koje nije bilo naklonjeno umetnosti, prenele su Večernje novosti.

Šušljik je Sterijinom nagradom za glumačko ostvarenje nagrađen 1995. i 2005. godine.

Otvorenim pismom žiriju festivala i javnosti, na Fejsbuku se obratila pozorišna rediteljka Milena Bogavac. Žiri 62. Sterijinog pozorja jednoglasno je odlučio da dodeli samo dve nagrade, i to "svim učesnicima" i Specijalnu Sterijinu nagradu "publici" Pozorja, čije se burno reagovanje na takvu odluku može protumačiti kao odbijanje da je primi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: