Spuštena zavesa na 46. Dane komedije

Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, kojoj je ove godine autor poznata francuska glumica Izabel Iper, u Jagodini je spuštena zavesa na 46. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji su trajali od 20. marta.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2017.

09:08

Spuštena zavesa na 46. Dane komedije

Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada Jagodine. Na svečanosti je sinoć doajenu srpskog glumišta, pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu Vlastimiru Velisavljeviću uručena nagrada "Zlatni ćuran" za životno delo, najveća nagrada festivala.

Stručni žiri festivala najboljom predstavom je proglasio "Hipnoza jedne ljubavi" Dušana Kovačevica koji je i režirao, u izvođneju "Zvezdara teatra", a tu predstavu i najsmešnijom, svojim glasanjem ocenila i publika.

Žiri je radio u sastavu: teatrolog dr Miroslav Radonjić, predsednik, glumica Danica Maksimović i vajar Marija Vulić. "Hipnoza jedne ljubavi" je dobila nagrade stručnog žirija "Mija Aleksić" i publike "Miodarg Petrović Čkalja" i statuetu "Jovanče Micić" a Kovačević nagradu za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu.

Selektor ovogodišnjeg festivala bila je tetarolog i pozorisni kriticar dnevnog lista "Politike" Ana Tasić. Posle uručenja nagrada, u čast nagrađenih, Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banja Luke odigralo je predstavu "Celo telo tu me boli", autor i rezija Nikola Pejaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: