Obeležavanje Svetskog dana pantomime u Nišu i Beogradu

Vikimedija Srbije i Svetska organizacija pantomimičara obeležiće Svetski dan pantomime 22. marta internacionalnim uređivačkim maratonom u pisanju članaka na Vikipediji na Univerzitetu Singidunum u Beogradu i Nišu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Foto: Christoph Boy / Flickr.com

Maraton će se održati 22. marta, na dan rođenja velikog pantomimičara Marsela Marsoa.

Svetska organizacija pantomimičara deo je GLAM programa Vikimedije Srbije, koji podrazumeva dvosmernu saradnju sa institucijama kulture u cilju povećanja dostupnosti kulturno-istorijskog nasleđa na internetu.

Prošle godine zajedničkim delovanjem uspešno je realizovan uređivački maraton, koji je obogatio Vikipediju na srpskom jeziku sa 14 članaka, a Vikipediju na makedonskom jeziku sa devet novih članaka iz oblasti pantomime.

Svetska organizacija pantomimičara je tom prilikom oslobodila i fotografije potrebne za ilustraciju članaka.

Pozorište

Sedmodnevni teatarski program na Nišvilu

Ovogodišnji "Nišville" imaće specijalni uvod u vidu 14 pozorišnih predstava iz zemlje i inostranstva, što će praktično biti i prvi međunarodni pozoršni festival u ovom delu zemlje, najavili su organizatori niškog džez festivala.

Pozorište petak 31.03. 21:15 Komentara: 1

Pozorište lutaka "Pinokio" slavi 45. rođendan

Pozorište lutaka "Pinokio" već 45 godina neguje lutkarstvo i uvodi najmlađe u svet pozorišne umetnosti. Izvršna direktorka Milena Stojićević kaže da kao jedan od šest lutkarskih teatara u Srbiji ovako dugo opstaje zahvaljujući "radu, radu i radu", ali i odličnom konceptu i dobrom temelju koji je postavio njegov osnivač i dugogodišnji direktor Živomir Joković, čija stolica je izložena u holu pozorišta.

Pozorište petak 31.03. 14:55 Komentara: 0

Velika i posebna igra na Beogradskom festivalu igre

Četrnaesti beogradski festival igre, koji se ove godine održava pod sloganom „Velika igra“, svečano je otvoren 24. marta u Sava centru. Ovogodišnji festival počeo je nastupom čuvenog Baleta Britanske Kolumbije iz Vankuvera, koji se publici u Beogradu predstavio sa dve koreografske postavke koje potpisuju Kristal Pajt i Šaron Ejal.

Pozorište utorak 28.03. 14:12 Komentara: 0

Spuštena zavesa na 46. Dane komedije

Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, kojoj je ove godine autor poznata francuska glumica Izabel Iper, u Jagodini je spuštena zavesa na 46. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji su trajali od 20. marta.

Pozorište utorak 28.03. 09:08 Komentara: 0

"Hipnoza jedne ljubavi" pobednik Dana komedije

"Hipnoza jedne ljubavi" Dušana Kovačevića, u izvođenju beogradskog "Zvezdara teatra", pobednik je 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije". Ova predstava, odigrana je u nedelju uveče, a najbolja je i po oceni publike, koja joj je dala ocenu 4,80. Žiri je radio u sastavu: reditelj dr Miroslav Radonjić (predsednik) glumca Danica Maksimović i vajar Marija Vulić.

Pozorište ponedeljak 27.03. 08:21 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu