Pozorište "Boško Buha" gostuje u Beču

Pozorište "Boško Buha" gostovaće 2. oktobra u teatru "Akcent" u Beču, sa predstavom "Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija, u režiji Juga Radivojevića.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

18:25

Pozorište
Foto: Thinkstock / ilustracija

Organizator gostovanja je Zajednica srpskih klubova u Beču, a prema rečima njenog predsednika Borislava Kapetanovića, predstava će biti posvećena preminulom glumcu i upravniku Pozorišta "Boško Buha" Miloradu Mandiću Mandi.

To će biti prvo "Buhino" gostovanje u Beču, a u planu su i druga, navedeno je u saopštenju pozorišta.

"Krčmarica Mirandolina" je priča o neodoljivoj krčmarici, ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih, sukobljava, dovodi do ruba egzistencije i emotivnih slomova.

Priča o dominantnom ženskom principu, o snazi ženske senzualnosti i erotike, snazi ženskog uma i nepogrešivoj taktici u osvajanju i najtvrđih muških srca.

Mirandolina predstavlja prototip žene koja koristeći svoje vrline, kako mentalne tako i telesne, koncipira svet oko sebe onako kako ona to sama želi, određujući sudbine brojnih muškaraca koji za njom gube glavu.

U predstavi igraju Andrija Milošević, Goran Jevtić, Nenad Nenadović, Katarina Žutić, Andrijana Oliverić, Jelena Trkulja, Uroš Jovčić, Igor Damnjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: