Pozorište "Boško Buha" gostuje u Beču

Pozorište "Boško Buha" gostovaće 2. oktobra u teatru "Akcent" u Beču, sa predstavom "Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija, u režiji Juga Radivojevića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Organizator gostovanja je Zajednica srpskih klubova u Beču, a prema rečima njenog predsednika Borislava Kapetanovića, predstava će biti posvećena preminulom glumcu i upravniku Pozorišta "Boško Buha" Miloradu Mandiću Mandi.

To će biti prvo "Buhino" gostovanje u Beču, a u planu su i druga, navedeno je u saopštenju pozorišta.

"Krčmarica Mirandolina" je priča o neodoljivoj krčmarici, ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih, sukobljava, dovodi do ruba egzistencije i emotivnih slomova.

Priča o dominantnom ženskom principu, o snazi ženske senzualnosti i erotike, snazi ženskog uma i nepogrešivoj taktici u osvajanju i najtvrđih muških srca.

Mirandolina predstavlja prototip žene koja koristeći svoje vrline, kako mentalne tako i telesne, koncipira svet oko sebe onako kako ona to sama želi, određujući sudbine brojnih muškaraca koji za njom gube glavu.

U predstavi igraju Andrija Milošević, Goran Jevtić, Nenad Nenadović, Katarina Žutić, Andrijana Oliverić, Jelena Trkulja, Uroš Jovčić, Igor Damnjanović.

strana 1 od 8 idi na stranu