Drama Narodnog pozorišta gostuje u Osijeku

Ansambl Drame Narodnog pozorišta u Beogradu gostovaće 28. septembra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku sa predstavom "Dama s kamelijama", po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića.

Izvor: Tanjug
Podeli
www.narodnopozoriste.co.rs
www.narodnopozoriste.co.rs

U podeli su Marija Vicković (Margarita Gotje), Miloš Biković (Arman Dival), Nebojša Dugalić (Žorž Dival), Stela Ćetković (Pridans), Kalina Kovačević (Nanin), Dimitrije Ilić (Varvilj), Aleksandar Đurica (Gaston Rije), Slobodan Beštić (Grof de Žire), Milena Đorđević (Nišeta), Lepomir Ivković (Gustav) i Bojana Stefanović (Olimpija).

Autor adaptacije je Željko Hubač, a dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

Scenograf je Boris Maksimović, kostime je uradila Bojana Nikitović, a muziku Kornelije Kovač.

Predstava će biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u okviru dogovora o saradnji izmedju dve kuće, čija je realizacija započela proletos kada su prvakinja Opere Narodnog pozorišta Jasmina Trumbetaš Petrović i dirigent Dejan Savić nastupili u produkciji Pučinijeve "Toske" u režiji Ozrena Prohića.

Pozorište

Sećanje na Miru Stupicu - glumicu veka

Narodno pozorište u Beogradu, u znak sećanja i poštovanja na slavnu srpsku i jugoslovensku glumicu Miru Stupicu, organizovaće 3. oktobra na Velikoj sceni prigodnu svečanost pod nazivom "Sećanje na Miru Stupicu - glumicu veka".

Pozorište četvrtak 29.09. 11:38 Komentara: 0

"Ovo nije instant verzija Apokalipse danas"

Treće večeri 50. Bitefa na programu je bila predstava "Urnebesna tama" mladog nemačkog pisca Volframa Loca, u režiji jednog od najmarkantnijih evropskih reditelja Dušana Davida Paržižeka iz Češke i produkciji austrijskog Burgteatra.

Pozorište utorak 27.09. 08:30 Komentara: 1
strana 1 od 8 idi na stranu