Drama Narodnog pozorišta gostuje u Osijeku

Ansambl Drame Narodnog pozorišta u Beogradu gostovaće 28. septembra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku sa predstavom "Dama s kamelijama", po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

19:55

Drama Narodnog pozorišta gostuje u Osijeku
www.narodnopozoriste.co.rs

U podeli su Marija Vicković (Margarita Gotje), Miloš Biković (Arman Dival), Nebojša Dugalić (Žorž Dival), Stela Ćetković (Pridans), Kalina Kovačević (Nanin), Dimitrije Ilić (Varvilj), Aleksandar Đurica (Gaston Rije), Slobodan Beštić (Grof de Žire), Milena Đorđević (Nišeta), Lepomir Ivković (Gustav) i Bojana Stefanović (Olimpija).

Autor adaptacije je Željko Hubač, a dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

Scenograf je Boris Maksimović, kostime je uradila Bojana Nikitović, a muziku Kornelije Kovač.

Predstava će biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u okviru dogovora o saradnji izmedju dve kuće, čija je realizacija započela proletos kada su prvakinja Opere Narodnog pozorišta Jasmina Trumbetaš Petrović i dirigent Dejan Savić nastupili u produkciji Pučinijeve "Toske" u režiji Ozrena Prohića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: