"Perikle" najbolja predstava Festivala "Joakim Vujić"

Najbolja predstava 52. Festivala "Joakim Vujić", održanog u Gračanici, je "Perikle" Šabačkog pozorišta, saopštio je danas Dom kulture Gračanica.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 21.05.2016.

14:38

Odluku je kasno sinoć, nakon okončanog takmičarskog dela programa, doneo žiri u sastavu: reditelj Svetozar Rapajić, glumica Dana Krljar i scenograf Marija Kalabić. Nagrada za najbolju režiju pripala je Nikiti Milivojeviću za predstavu "Perikle".

Za glumačka ostvarenja nagrađeni su Milan Vasić za ulogu u predstavi "Revizor" Narodnog pozorišta Priština, Žetica Dejanović za rolu u komadu "Igra" Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, Vladimir Milojević ("Perikle", Šabačko pozorište), Aleksandar Radulović ("Životinjska firma", Narodno pozorište Pirot).

Nagrada za najbolju scenografiju dodeljena je Tatjani Radišić i Stevanu Bodroži za predstavu "Životinjska firma", za najbolju kostimografiju Jeleni Stokući ("Perikle"), za originalnu muziku nagrađen je Vladimir Pejković ("Farenhajt 451", Narodno pozorište u Nišu).

Najbolji mladi glumac je Miloš Vojnović ("Perikle"), a najbolja predstava specijalnog programa "Gde je nestao Harms" Narodnog pozorišta u Nišu.

Žiri je specijalnu nagradu dodelio predstavi "Hromi Ideli" Narodnog pozorišta iz Užica.

Žiri okruglog stola kritike u sastavu: Slobodan Savić, Aleksandra Glovacki i Đorđe Jeftić, za najbolju predstavu su izabrali "Revizor" Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

Zvanična dodela nagrada je večeras u 19.30 na matičnoj sceni Narodnog pozorišta Priština u Domu kulture u Gračanici, nakon čega će se u čast nagrađenih odigrati predstava "Drita" u koprodukciji Narodnog pozorišta u Nišu i Puls teatra iz Lazarevca čime će festival biti zatvoren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: