Nikol Kidman najbolja glumica na Vest Endu

Nikol Kidman dobila je nagradu za najbolju pozorišnu glumicu londonskog Vest Enda, poznatog po popularnim mjuziklima i komadima, koji kako neki procenjuje nadmašuje za 20 odsto popularnost njujorškog Brodveja.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2016.

14:41

Nikol Kidman najbolja glumica na Vest Endu
Beta / AP Photo/Thibault Camus

Nagrade "Votsonstejdž" dodeljuju se na osnovu glasova publike.

Holivudska diva, australijskog porekla, dobila je nagradu za ulogu u predstavi "Photograph 51" u kojoj igra naučnicu Rozalin Frenklin koja je ranih pedesetih sa grupom načunika radila na dekodiranju DNK.

Četiri godine nakon njene smrti od dvostrukog tumora jajnika, izazvanog verovatno X zracima korištenim u eksperimentima, 1962. njene kolege dobile su Nobelovu nagradu koja ne može biti uručena posthumno.

Kidman je rekla da ju je ispunio povratak na pozorišne daske nakon 17 godina, ali da je to ujedno bio i zastrašujući osećaj.

Za najboljeg glumca izabran je Benedikt Kumberbač, za ulogu u "Hamletu", a ta predstava ujedno je proglašena za najbolji obnovljeni komad na Vest Endu.

Džudi Denč nagrađena je za najbolju sporednu ulogu u "The Winter's Tale''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: