Atelje 212 gostuje u Beču

Predstava Ateljea 212 "Kafa i cigarete - pozdrav iz Beograda", po tekstu i u režiji Mie Knežević, gostovaće 21. februara u Akzent teatru u Beču, najvilo je beogradsko pozorište.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 19.02.2016.

20:25

Atelje 212 gostuje u Beču
Foto: BoskoM / Wikimedia Commons

Predstava Ateljea 212 "Kafa i cigarete - pozdrav iz Beograda", po tekstu i u režiji Mie Knežević, gostovaće 21. februara u Akzent teatru u Beču, najvilo je beogradsko pozorište.

Ovu toplu i duhovitu priču o običnim ljudima koji, uz šoljicu kafe, razgovaraju o svakodnevnim, ali i bitnim životnim temama, mlada autorka je napisala inspirisana poznatim filmom "Coffee and Cigarettes" Džima Džarmuša, ali je od njega preuzela samo dramaturšku strukturu - u želji da sa publikom podeli sasvim lične teme, prepoznate u savremenom trenutku.

Likove, čije se sudbine prepliću, igraju Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Tihomir Stanić, Dara Džokić, Milica Trifunović, Marko Grabež i Svetozar Cvetković.

Uz ritual zajedničke kafe i cigarete, uz dosta rasprave na temu zabrane pušenja, nižu se susreti, setne i smešne situacije, ćaskanja i rasprave o odlasku iz zemlje, nostalgiji, starim ljubavima, ispitima, roditeljima, filozofiji, književnosti, jednom rečju sam život, neizmerno bogat, satkan od nebrojeno mnogo slojeva i značenja, koji se uz kafu i cigarete može makar malo bolje razumeti.

Predstava je premijerno izvedena 29. septembra 2015. i od tada se sa vlikim uspehom igra u Ateljeu 212.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: