"Petrijin venac" kao monodrama na sceni DADOV-a

Monodrama “Bog da prosti”“Anite Stojadinović urađena po motivima romana Dragoslava Mihailovića “Petrijin venac”posle izvođenja na festivalima u Makedoniji i BiH, prvi put za beogradsku publiku izvedenaa je u nedelju u Omladinskom pozorištu DADOV.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 22.11.2015.

20:20

Default images
Foto: Thinkstock

“Bog da prosti” predstavlja master rad mlade beogradske glumice Anite Stojadinović.

Beogradska publika Anitu je imala prilike da vidi u predstavi “Kad su cvetale tikve” Beogradskog dramskog pozorišta.

Stoga i nije čudno što je upravo roman Dragoslava Mihajlovića “Petrijin venac”“ poslužio kao tekstualni predložak za master rad ove mlade glumice.

“Susret sa Dragoslavom je bio nestvaran. On mi je odao najveće priznanje, rekavši da sam ja baš neka prava Petrija i nadovezao se sledećim rečima: Mi smo uživali, a neki su i plakali” o svom susretu sa velikim piscem rekla je Anita.

Monodrama "Bog da prosti" izvedena je za kratak period na čak dva festivala - na festivalu "Skomrahi" u Skoplju i "Danima malih stvari" na Trebinju.

“Ovo nije prva monodrama koja se našla na sceni pozorišta DADOV. Početkom ovog meseca na sceni DADOV-a izvedena je Gogoljeva monodrama 'Dnevnik jednog ludaka', u izvođenju odličnog mladog glumca Dušana Matejića. Pokušavamo da istrajemo u svojoj misiji, a to je promocija mladih taletovanih umetnika. Tako će već 26. novembra nastupiti glumac Stevan Šerbedžija, koji će izvesti monodramu 'Suvišan čovek', rađenu po romanu Dostojevskog 'Zapisi iz podzemlja’ ” rekao je Vladan Đurković, umetnički direktor pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: