Noć pozorišta u Srbiji od 20. do 22. novembra

Peta "Noć pozorišta" u Srbiji biće održana od 20. do 22. novembra u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Vranju, Kragujevcu, Knjaževcu i Ćićevcu, a u okviru međunarodne mreže "European Theatre Night".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2015.

11:29

Default images

U 25 ustanova kultura biće održano više od 30 predstava i 20 propratnih sadržaja (preformansi, koncerti, radionice, izložbe), a ove godine dominiraju programi za decu i mlade.

Fondacija "Noć pozorišta" pokrenula je projekat pod nazivom "Revitalizacija ustanova kulture" i pozvala sve da se uključe i pomognu obnovu ustanova kulture koje rade u teškim uslovima.

Organizatori manifestacije odlučili su da podrže inicijative za promenu niza zakona koji će sprečiti vršnjačko nasilje.

"Podrškom želimo da doprinesemo uređenju sistema društva, pozovemo sve ljude dobre volje da se uključe u akciju te da više ne čitamo naslove u novinama u kome su ključne reči maloletenik... ubio, silovao, napao, a kao krajnje da sačuvamo živote naše dece", navedeno je u saopštenju Fondacije "Noć pozorišta".

"European Theatre Night" je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi kultura široj javnosti.

Manifestacija se održava svake godine u Hrvatskoj, Belgiji, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Mađarskoj, a od 2011. i u Srbiji.

U "Noći pozorišta" u Srbiji do sada je učestvovalo više od 140 ustanova kulture i organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: