Italijanski umetnici u operi „Toska“ u Beogradu

U naslovnoj roli Pučinijeve "Toske" 24. juna u Narodnom pozorištu u Beogadu nastupiće čuveni sopran Mikaela Karozi, dok će ulogu barona Skarpije izvoditi jedan od vodećih svetskih baritona Karlo Guelfi.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 20.06.2015.

20:15

Default images
Foto: narodnopozoriste.co.rs

Gostovanje se realizuje u okviru obeležavanja dana Suverenog Malteškog reda, čije se diplomatsko predstavništvo u Srbiji obratilo našem nacionalnom teatru sa inicijativom da se tim povodom organizuje operska predstava sa renomiranim gostima iz inostranstva, saopštilo je Narodno pozorište.

Kako se sedište ove organizacije nalazi u Rimu, izbor je pao na italijanske umetnike i repertoar i tako će zvanice i publika u velikoj sali Narodnog pozorišta uživati u nesvakidašnjem izvođenju poularne opere.

Pod dirigentskom upravom Dejana Savića nastupiće i domaći umetnici.

Rolu slikara Kavaradosija pevaće prvak Opere Dušan Plazinić. U ansamblu su i Pavle Žarkov (Crkvenjak), Vuk Matić (Anđeloti), Danilo Stošić (Spoleta), Aleksandar Pantelić (Šarone), Strahinja Đokić (Tamničar) i Jovana Belić (Pastir), uz Hor i Orkestar Narodnog pozorišta.

Ovom predstavom Opera NP najavljuje akciju za narednu sezonu, sa namerom da se bar jednom mesečno u predstavama na repertoaru, zajedno sa najboljim domaćim, publici predstave i vrhunski svetski operski umetnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: